• Recent Questions
  • Popular Questions

Event log errors 1030 1058 (GPO Access Problem)

Her beş dakikada bir aşağıdaki gibi bir hata alıyorum bir türlü sorunu çözemedim daha önce bu sorunla karşılaşan varmı?

http://img511.imageshack.us/img511/8392/merr4.jpg

author

mshowto_twitter
    2 ay önce gönderildi

Ağ bağlantıları özelliklerene gelin bu bölümde yerel ağ bağlantısına sağ tıklayın ve özelliklere gelin file and printer sharing for Microsoft network seçeneğini işaretleyip tamam diyerek pencereleri kapatın sonrasında tekrar kontrol edermisiniz.

Yavuz Yılmaz

author

mshowto_twitter
      2 ay önce gönderildi

İyi akşamlar

herşey çalıştığım firmada personellerin telefon edip \\sunucu\klasör adı kısmına ulaşamadıklarını söylemeleriyle başladı

yani ulaşmak istenilen klasör alt klasör ve dosyalar DC makinenin içerisinde bulunan paylaşım klasörleri

DC yi açtığımda (server 2003 SP1) administrator dektop ının silinmiş olduğunu gördüm

olay görüntüleyicisinden de userenv 1030 ve 1058 hata kodlarını aldım

geçici olarak problemi çözdüm (DC oturumunu kullanmadığım başka isme sahip admin hesabı ile açarak)

ilk olarak problemi araştırdığımda microsoft.com da bi düzeltme paketi istenmesi gerektiği ve kayıt defterinde bir kısım ayar yapmam gerektiği yazıyor

ayrıca geçici çözüm için ise dfsutil /PurgeMapCache komutunu kullanabilirmişim

sizce bu olayın nedeni ve en uygun çözüm yolu nedir

ince eleyip sık dokumam gerek çünkü benden başka personel yok ve server zarar görürse hapı yutarım

şimdiden teşekkürler

author

mshowto_twitter
        2 ay önce gönderildi

profil bozulmus gibi. event viewer a DISK ile ilgili herhangibir log dusuyor mu? bad sector tarzi bir durum olabilir.

Emre Aydın

author

mshowto_twitter
          2 ay önce gönderildi

Hayır bad sector ile alakalı bi log yok

peki ne yapmamı önerirsiniz

teşekkürler

author

mshowto_twitter
            2 ay önce gönderildi

diski defrag edip server icin rutin kontrolleri yapin derim, cok fazla yapilacak bişi bulunmuyor.

Emre Aydın

Soru Cevaplara Kapatılmıştır

Bu soru yeni cevaplara kapatılmıştır.

Son Sorulan Sorular