SBS 2003 Client Logon Sorunu
- Kim tarafından: mshowto_twitter
- Kategori: Microsoft
Merhaba 2003 SBS türkçe kullanıyorum. Server da AD ve DHCP kullanılıyor. Bir kaç gündür client pc ler açılmaya başladıktan yaklaşık 4-5 dakika sonra logon ekranı geliyor. Bu süreyi nasıl kısaltabilirim. (client lar xp pro.)
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
DNS ip si o şekilde yazılmış durumda . şimdi farkettim server ın log kayıtlarında olay kimliği 1054 ve 1000 hatası mevcut
1054 te (windows, bilgisayar ağınız için etki alanı denetleyicisi elde edemiyor)
1000 de ise ( veri tabanı bilgilerini denetleyin ve veri tabanı sunucusunun çalıştığından emin olun)
client pc ağ yapılandırılmasıda şu şekilde
ip adresi : 10.0.0.***
alt ağ maskesi : 255.255.255.0
varsayılan ağ geçidi : 10.0.0.254
yeğlenen dns : 10.0.0.254
diğer dns (BOŞ)
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
Merhaba,
DC üzerinde ISA Server mi calisiyor? Default gateway ile DNS IP’leri aynı cunku. Eger boyle ise client larin DNS e erisimlerinde sorun olabilir hatta DC nin kendi kendisine erisiminde de sıkıntılar olabilir.
Emre Aydın
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
Isa Server kurulu değil, sadece AD ve DHCP var sadece birkaç güne kadar sorun yoktu. şimdi ise clientin logon olması ve açıldıktan sonra internete çıkma sorunu oluştu.
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
4-5 dk. lik logon sorunu DNS ile ilgili bir sıkıntı oldugunu gosteriyor, DNS i kontrol etmekte fayda var.
Emre Aydın
Son Sorulan Sorular
Merhaba 2003 SBS türkçe kullanıyorum. Server da AD ve DHCP kullanılıyor. Bir kaç gündür client pc ler açılmaya başladıktan yaklaşık 4-5 dakika sonra logon ekranı geliyor. Bu süreyi nasıl kısaltabilirim. (client lar xp pro.)
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
DNS ip si o şekilde yazılmış durumda . şimdi farkettim server ın log kayıtlarında olay kimliği 1054 ve 1000 hatası mevcut
1054 te (windows, bilgisayar ağınız için etki alanı denetleyicisi elde edemiyor)
1000 de ise ( veri tabanı bilgilerini denetleyin ve veri tabanı sunucusunun çalıştığından emin olun)
client pc ağ yapılandırılmasıda şu şekilde
ip adresi : 10.0.0.***
alt ağ maskesi : 255.255.255.0
varsayılan ağ geçidi : 10.0.0.254
yeğlenen dns : 10.0.0.254
diğer dns (BOŞ)
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
Merhaba,
DC üzerinde ISA Server mi calisiyor? Default gateway ile DNS IP’leri aynı cunku. Eger boyle ise client larin DNS e erisimlerinde sorun olabilir hatta DC nin kendi kendisine erisiminde de sıkıntılar olabilir.
Emre Aydın
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
Isa Server kurulu değil, sadece AD ve DHCP var sadece birkaç güne kadar sorun yoktu. şimdi ise clientin logon olması ve açıldıktan sonra internete çıkma sorunu oluştu.
mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
4-5 dk. lik logon sorunu DNS ile ilgili bir sıkıntı oldugunu gosteriyor, DNS i kontrol etmekte fayda var.
Emre Aydın

mshowto_twitter
2 ay önce gönderildi
Merhaba,
Client lariniz daki DNS IP’sini SBS Server’inizin IP si olarak degistirip dener misiniz?
Emre Aydın